?

Har ikke lenger lyst å ha sex med kjæresten, men er glad i ham.

Kvinne 23 . 26 Mai 2021
Spørsmål

Hei. Jeg har vært sammen med kjæresten min i tre år, og vi har bodd sammen i ett år. Han er omtenksom, tillitsfull og god, og jeg er så glad i han. Den siste tiden har jeg imidlertid kjent på at vi har gått mye oppå hverandre og følelsene mine for han har kanskje blitt litt mer vennskapelige, som en bestevenn jeg ikke klarer meg uten. Jeg er veldig redd for å miste han, men samtidig så er det noe som ikke føles riktig. De to siste månedene har jeg trukket meg mer unna og ønsker verken å kysse han eller å ha sex. Jeg får veldig dårlig samvittighet av dette og skulle ønske det ikke var sånn. Kjæresten min er en rolig type og vil sjeldent finne på så mye, så vi er ofte hjemme i leiligheten. Jeg savner litt mer initiativ fra hans side da jeg er mer spontan. Jeg kan ofte lengte etter tiden da jeg var singel, og kan ofte drømme om andre. Er dette galt av meg? Hva burde jeg gjøre? Jeg er så usikker på følelsene mine- hva om jeg ikke klarer meg uten han? Hilsen student med dårlig samvittighet

Kvinne (23)
Sosionom svarer
Hei

Ut i fra det jeg leser forstår jeg at du er svært glad i kjæresten din og dårlig samvittighet oppstår sannsynligvis fordi du opplever at du ikke gir kjæresten din det du synes han fortjener i forholdet.

Det er ikke uvanlig at sexlyst går i bølger i et forhold, dette er viktig å snakke om da det bidrar til at han forstår dine behov og du hans behov. Du sier tydelig at du savner mer initiativ fra han, kanskje dette gjelder på dette området? Det å tenke på andre er helt normalt også, og i ditt tilfelle kan det virke som om det handler om at det er noen behov som ikke er dekket. 

Du nevner også at dere har gått mye oppå hverandre og det kan kanskje være et tegn på at du trenger litt tid hvor du gjør ting på egenhånd eller med andre. Noen ganger vil tid fra hverandre gi rom for at en savner den andre og ser de sidene en er glad i tydeligere. Avstand kan også bidra til å manifestere at følelser ikke er der og en kan se seg selv alene og få en opplevelse av at en kan klare seg på egenhånd.  

Vi har skrevet en artikkel om ulik sexlyst i parforhold, som jeg legger ved. Les gjerne den!

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?